top of page

Language Learning with Netflix -Spaans leren met Netflix-

Bijgewerkt op: 27 jun. 2020

Vind je het leuk om series en films te kijken op Netflix? Zou je graag meer Spaans willen leren terwijl je geniet van je favoriete serie?


Je kan niet in een recordtijd vloeiend Spaans leren zonder intensief lessen te volgen. Maar wat wel werkt, is op een natuurlijke wijze bekend worden met de Spaanse taal.


Met Language Learning with Netflix kan je tegelijk de ondertiteling in het Spaans en de vertaling in Nederlands of andere talen inschakelen. De extensie in de Netflix browser is zo ingericht dat je tijdens het afspelen van een aflevering niet alleen de ondertiteling van de dialogen kan volgen in twee talen, maar ook bekend wordt met de betekenissen van het woord en gezegdes.


Om te beginnen, naast de ondertiteling, kan de gebruiker op een woord tikken waarbij de betekenis, de vertaling en een verscheidenheid aan extra woorden naast het woordtype zal verschijnen. Maar er is meer!


Deze extensie is bedoeld als aanvulling voor degenen die een taalbasis hebben en die willen leren. In de instellingen kunt u bijvoorbeeld een vocabulaire (woordenschat) markeren die minder gebruikelijke woorden elimineert. Zodoende worden de getoonde woorden aanpast aan het niveau van het vocabulaire van de kijker. Je kunt ook de dialoog vertragen of het afspelen automatisch pauzeren aan het einde van elke ondertitel, zodat je regel voor regel kunt studeren. Er is zelfs een catalogus met aanbevelingen voor films en shows die goed zijn voor het bestuderen van de taal.


Helaas werkt deze extensie voorlopig alleen in Google Chrome en kan het niet worden gebruikt vanuit de Netflix-apps. Maar je zult het zeker heel leuk gaan vinden om elke keer meer te kunnen begrijpen.


Het is een aanrader!
110 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page