top of page

FAQ

Heb je vragen over de lessen?

Bekijk de FAQ vragen en antwoorden hieronder.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur mij dan gerust een bericht.

Ik probeer zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden.

 • Hoe kan ik weten wat mijn niveau is?
  Ga naar onderstaande website om jouw niveau te testen óf plan een gratis (vrijblijvend) intakegesprek met mij. www.esl-idiomas.com/es/test-online/test-espanol/comenzar-test
 • Wat is het rooster van de lessen?
  MAANDAG ​ 09:00-13:00 | Ochtend Cursus 16:30-18:00 | Conversatie Cursus B1+ ​ DINSDAG​ ​ 19:00 | Gevorderden A2-B1 20:30 | Beginners 0 WOENSDAG ​ 09:00-14:00 | Ochtend Cursus 19:00 | Beginners 0 20:30 | Halfgevorderden A1-A2 ​ DONDERDAG​ ​ 19:30 | 'Club Conversación Online' vanaf A2 (Tweede en vierde donderdag van de maand) ​ VRIJDAG 09:00-13:00 | Ochtend Cursus ​ ​ Andere tijden zijn mogelijk in overleg. Vraag een gratis (vrijblijvend) intakegesprek aan!
 • Hoe kan ik mij inschrijven?
  Je contact mij via het contacformulier of via Whatsapp om te kijken wat ik voor jou kan betekenen We maken een afspraak (online of fysiek) om kennis te maken We bespreken de mogelijkheden en beslissen samen welke soort cursus / leertraject het beste bij jou past Voordat de lessen van start gaan, stuur ik je een betaalvoerzoek of deel ik mijn bankgegevens Na de betaling ontvang je een uitnodiging per email voor toegang tot de Google Classroom (online lesplatform met het lesmateriaal) We starten met Spaans Leren!!
 • Ik heb geen tijd voor huiswerk, is de cursus dan wel geschikt voor mij?
  Misschien heb je het gevoel dat je werk en familie volledig beslag nemen op je agenda, maar meestal heb je altijd wel tijd om even op je mobieltje te kijken, te zappen op de tv of simpelweg naar de stad te fietsen. Ook op deze (korte) momenten zou je Spaans kunnen oefenen. Met enkel een kwartiertje op een dag kan je Spaans leren, zolang er maar structuur is. De afspraak die wij samen maken is dat ik je voorzie van de beste oefeningen en jij een kwartiertje op de dag blokt voor Spaans! En als het toch moeilijk is om structureel hiervoor de tijd te vinden, kies dan voor een privécursus of lessen op maat.
 • Ik ben vaak verhinderd door onregelmatigheden, kan ik een les inhalen?"
  Het kan zijn dat je niet naar alle lessen van de cursus kan komen, doordat je bijvoorbeeld ziek wordt of plots langer op werk moet blijven. We zijn flexibel! In de cursus heb je de mogelijheid om naast fysiek ook online mee te doen, waarbij je zowel actief kan deelnemen of enkel kan luisteren. We hebben ook een digitaal schoolbord waar je kan zien wat we hebben gedaan tijdens de les en wat het huiswerk is voor de volgende les. Wil je toch geen les missen? Kies dan voor een privécursus of les op maat.
 • Kan ik een les annuleren of verplaatsen?
  Als je groeplessen in de avond volgt: de les kan niet geannuleerd of verplaatst worden. Het rooster staat vast vóórdat de cursus van start gaat. We hebben wel pauzes tijdens de zomer of andere reguliere feestdagen (o.a. kerst). We overleggen met de groep en de docent een extra vakantieweek als die gewenst is. Als je een Ochtend Cursus volgt: We maken een rooster vóór aanvang van de cursus, waarbij we in overleg een les kunnen verplaatsen naar een andere dag in de week. Het annuleren van lessen is niet mogelijk. Als je Les 1 op 1 volgt: Je mag één les verplaatsen of annuleren bij kennisgeving aan de docent tot minimaal 2 dagen voordat de les gepland staat. Als je naar de Club Internacional de Conversación komt: Geen mogelijkheid om de lessen te annuleren of te verplaatsen.
 • Wanneer starten de cursussen? Hoe kan ik instromen?
  Als je geen beginner bent kan je altijd instromen bij een lopende cursus. Je kan dan een proefles volgen en als de cursus bij je past kan je jezelf inschrijven. Ben je helemaal beginner en wil je een cursus volgen in de avonden? Dan starten we meestal een cursus in september, februari en april. Toch sneller? Met een ochtend cursus kan je op elke moment beginnen. Je kan altijd met mij contact opnemen om jezelf in te schrijven en via de wachtlijst zal ik er voor zorgen dat je zo snel mogelijk van start kan gaan.
 • Kan ik een cadeuaubon voor een cursus kopen?
  Natuurlijk. De cadeaubon kan altijd gebruik worden voor een cursus op les of op maat. Als hij of zij niet blij is met het cadeau, kan je altijd binnen 1 maand het geld terug krijgen.
 • Kan ik mij geld terug krijgen als de cursus is begonnen?
  Helaas niet, ik heb beperkte plekken voor de cursussen en als een cursus is begonnen kan ik jou plek niet meer vervangen. Je mag wel je plek geven aan een vriend die hetzelfde niveau als jij hebt.
 • Ik ben slecht met talen, kan ik Spaans leren?"
  Je hoeft niet persé goed te zijn met talen om Spaans te leren. Elke taal is anders waarbij je eigen motivatie om een taal te leren per taal verschilt. Het is belangrijk dat je een doel hebt. Toen ik in Nederland kwam dacht ik problemen te hebben met het leren van vreemde talen, gezien ik moeite had met mijn engels. Ik vond het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en een andere cultuur te ontdekken. Ik wilde dan ook persé Nederlands spreken en Ik genoot van elke stap die ik maakte. Ik voelde het dan ook niet als een verplichting, maar zag het gewoon als een spel waar ik steeds beter in werd. Voor jou zou dat ook zo kunnen zijn!
 • Wat is het verschil tussen een privécursus of lessen op maat?
  De privécursus heeft een vaste leermethode die we volgen. Ik kan het tempo veranderen, meer flexibel zijn met de tijden en de cursus aanpassen naar de interesses van de cursist. Bij de Lessen op Maat bepalen we samen het doel, lesmateriaal en de frequentie van de lessen. Het tarief van de les is afhankelijk van de gewenste intensiteit en mate van personalisering.
 • Wat is inclusief in de prijs?
  Digitale lesmateriaal van de lessen en interactieve opdracten om thuis bezig te kunnen blijven met Spaans. Whatsappgroep om in contact te zijn en te blijven met je klassgenoten. Via de whatsapp groep kunnen ook vragen aan mij gesteld worden buiten de reguliere lesmomenten om. Bij beginners: woordenschatlijst van de thema's uit het lesmateriaal in de app 'Quizlet' Als je de lessen 1 op 1 bij mij fysiek volgt krijgt je altijd koffie of thee na keuze.
 • Ik wil het Spaans van Latijns-Amerika leren, is dat hetzelfde?"
  Elke land en elke streek van de 22 landen die Spaans spreken kennen hun eigen accent en uitdrukkingen, maar de gramatica regels en de woordenschat komen voor 95% onderling met elkaar overeen. Het verschil is te vergelijken met Nederlands en Vlaams (Belgie), er zijn verschillen maar we begrijpen elkaar volkomen. Tijdens mijn lessen zullen jullie ook enkele van deze verschillen leren kennen. Probeer op het moment dat je de basis van de Spaanse taal beheerst deel te nemen aan Club Internacional de Conversación waar ik samen met docenten uit Argentinië, Chili, Venezuela, México, Bolivia, Nicaragua en Spanje (digitale) taalconversaties houdt met studenten vanuit over de hele wereld.
 • Hoe kan ik betalen?
  Er zijn 2 mogelijkheden: - Ik stuur je een betaalverzoek. - Ik geef je mijn bankgegevens waar je de betaling aan kan overmaken. Wil je een factuur? Geen enkel probleem! Vraag mij om een factuur te versturen.
 • Geef je ook Nederlandse les?
  Momenteel geef ik geen Nederlandse les maar via de Stichting 'Rincón Hispano' (waarvan ik voorzitter ben) geven we Nederlandse cursussen gericht aan Spaanstalige mensen.
 • Zijn de lessen volledig in het Spaans?
  Het grootste deel van de lessen spreken wij met elkaar in het Spaans. Zelf gebruik ik Nederlands om woorden te vertalen of grammatica uit te leggen die complexer is voor de groep. Voor mij is het belangrijk dat iedereen de les kan volgen en zich op zijn/haar gemak voelt, dus als het nodig is om af en toe over te schakelen naar het Nederlands, is dat geen enkel probleem.
 • Geef je les in het weekend?
  In overleg bestaat er de mogeijkheid om een privécursus of onlineles in het weekend te houden.
 • Zijn de lessen geschikt voor kinderen?
  Momenteel geef ik geen lessen aan kinderen maar via de Stichting 'Rincón Hispano' (waarvan ik voorzitter ben)( kunnen we cursussen Spaans voor kinderen organiseren. Vraag mij voor de mogelijkheden.
bottom of page