Biografie

Hoe ben ik docente Spaans geworden?

 

Ik ben in Lucena (provincie van Cordoba) geboren. Een dorp in het hart van Andalusië (Spanje). Sinds kleins af aan wilde ik altijd lerares spelen. Ik had een groot bord en veel boeken die mijn moeder mij had gegeven om mijn kleine schooltje te kunnen beginnen met mijn jongere broers. Op school wilde ik graag tijdens de pauzes de leerlingen van andere klassen helpen. Ik vond het gewoon leuk. Daarnaast las ik graag verhalen voor. Mijn interesses gingen verder uit naar theater, dans en sport (vooral zwemmen). Toen ik 17 jaar was moest ik een studie kiezen en koos ik voor docente lichamelijk opvoeding, met de gedachte om mensen te helpen naar een gezonder leven. Gelijktijdig startte ik ook met de opleiding voor lerares in het basisonderwijs. 
 

In het laatste jaar van mijn studie wilde ik graag deelnemen aan een uitwisselingstraject, om te zien hoe onderwijs wordt gegeven in een ander land, een nieuw taal te leren, een andere cultuur te leren kennen en tegelijk dit te combineren met mijn andere grote passie, namelijk reizen en nieuwe mensen te leren ontmoeten. Zodoende kwam ik in 2010 terecht in Zwolle, waar ik met veel plezier Nederland heb kunnen ontdekken. In 2011 ging ik vervolgens een Master volgen in Spanje, met als onderdeel stage te lopen in België (Vlaanderen) waar ik Nederlands heb geleerd en mij heb kunnen voorbereiden op mijn nieuwe leven in Zwolle.

Ik wilde graag docent worden op een school in Zwolle en omgeving, maar het was niet gemakkelijk om een full-time baan te vinden in het onderwijs. Toen ik in 2013 werd benaderd door een kennis om Spaanse les aan haar te geven, heb ik na een paar maanden niet getwijfeld om hierin verder te specialiseren en een opleiding te gaan volgen bij Instituto Cervantes te Utrecht. Ik voelde dat ik mijn droombaan had uitgevonden. 6 jaar later geef ik nog steeds les aan mijn eerste cursist en heb ik mijn eigen taalschool met ongeveer 45 cursisten. Om mijn cursisten de gelegenheid te geven ook daadwerkelijk Spaans toe te kunnen passen in Zwolse samenleving, ben ik het initiatief gestart om Stichting Rincón Hispano op te richten (waarvan ik de voorzitter ben). Met de stichting organiseren wij veel activiteiten en evenementen in en rondom Zwolle, met als doel de cursisten (en andere Zwolse inwoners) kennis te laten maken met de Spaanse en Latijns Amerikaanse cultuur en een extra dimensie te geven aan het leren van een nieuwe taal.  

Spaans Leren|IN ZWOLLE

 

Damstraat 5 8043GE

 

Tel: 0031 640996693

E-mail: spaanslereninzwolle@gmail.com

 

Volgt ons op Social Media:

 

  • Facebook Classic
  • Icono social Instagram
Graag tips en gratis materiaal om Spaans te leren?
Meld je dan nu aan voor onze Newsletter.

© 2020 Spaans Leren in Zwolle