top of page

Cursus Spaans Spreken
(4-6 cursisten)

Prijs

€295 (of in 2 termijnen van €165)

Duur

18 weken

Deze lessen zijn voor jou als...

✔️ Je vindt Spaans een mooie taal en wilt meer genieten van de Spaanse gastvrijheid

✔️ Je wilt niet alleen een paar woordjes kunnen zeggen, maar echt een gesprek kunnen voeren

✔️ Je wilt de taal leren die de mensen op straat spreken

✔️ Motivatie heb je al, je zoekt nu nog naar structuur en gezelligheid omdat samen leren altijd leuker is

Hoe ziet een les uit?

Even een concreet beeld krijgen...

Even een concreet beeld krijgen...

Je komt naar de Damstraat in Zwolle. Bij de deur hebben zich inmiddels al andere cursisten verzamelt en je spreekt met elkaar nog een beetje in het Nederlands voordat iedereen naar binnenkomt.
Violeta begroet iedereen: Hola, ¿Qué tal? In koor antwoorden ze: Bien, Muy bien, Genial!
In de klas gaan we natuurlijk Spaans praten.
Violeta vraagt: '¿Café o té?'
-Para mí café con leche.
-Yo un té, por favor.

Terwijl iedereen gaat zitten zet Violeta de koffie en thee klaar.
We starten met de les met een rondvraag, iedereen krijgt de ruimte om te vertellen wat zij/hij wilt delen. Vandaag gaan we onze leuke plannen voor het weekend doornemen in het Spaans.
Violeta laat een paar afbeeldingen zien om te kijken of de kennis van de vorige les nog is blijven hangen. Met zijn allen valt alles weer op zijn plek. We vormen een goed team!

We gaan iets nieuws leren. Violeta geeft wat achtergrond over het onderwerp en beeld zoveel mogelijk voorbeelden af op het digibord. Nu krijgt eenieder de beurt om te oefenen. Gelukkig laat Violeta iedereen een beetje spieken, maar uiteindelijk kunnen we het ook zelf. Als alles prima verloopt, vind ze het leuk om de leerlingen verder uit te dagen, om zo het beste resultaat uit eenieder te halen. Hierbij legt ze de link met de interesses van de leerlingen: Dus Johan, vertel mij eens welke typische gerechten van Andalusië zou je graag willen proeven tijdens je volgende reis naar Malaga.

We houden van fouten maken, zo leren we van elkaar! Omdat alles via het digitale platform verloopt hoeven we niet de hele tijd alles op te schrijven en aantekeningen te maken. We leggen de focus op het voeren van gesprekken en schrijven af en toe iets op. Oei! Wat vraagt ze me nou? Gelukkig legt Violeta het haarfijn uit in het Nederlands. Ok! Ik snap het weer, laten we verder gaan!

Iemand in de groep vraagt wat de mensen in Spanje graag doen in het weekend. Wij leren tijdens de lessen over de gewoontes en geven onze mening over de verschillen. Wat zou jij het liefste doen? We leren meer dan alléén een taal!

Voor de volgende les krijgen we een gastspreker op bezoek, waar we ons op kunnen voorbereiden via het huiswerk. Spannend! Maar iedereen heeft er zin in!

¡Hasta la próxima semana!

bottom of page