top of page

Les 2: ¿Qué aficiones tienes? (Hobby's)

¡Hola! ¿Qué tal?


Vandaag heb ik voor jullie een tweede les Spaans. Als je les 1 hebt gedaan, kan je als het goed is jezelf al voorstellen. Nu gaan we praten over de hobby's.


¿Qué aficiones tienes? (Wat voor hobby's heb je?)

Je kan dezelfde vraag ook als volgt stellen: ¿Cuáles son tus aficiones? Mis aficiones son.. (Welke hobby's heb je? Mijn hobby's zijn..)We gaan nu even in de video de tekst lezen en beluisteren. Bekijk de video 3 of 4 keer en let hierbij nadrukkelijk op de uitspraak van de woorden.


Indien benodigd, vind je hieronder de vertaling van de tekst:

'Mijn hobby's zijn dansen, yoga, reizen en mensen uit andere culturen ontmoeten. Ook vind ik het leuk om met mijn vrienden af te spreken en feesten te organiseren. Ik spreek 3 talen; Spaans, Engels en Nederlands. En jij? Welke talen spreek je? Welke hobby's heb je?'

Nu gaan we het zelf proberen. Kijk goed naar de volgende dia's:Als je zelf antwoord geeft, probeer dan een woord te kiezen vanuit de voorbeelden hieronder of zoek de betreffende hobby of taal op in het woordenboek (online woordenboek ter aanbeveling: wordreference):Kennen jullie de betekenis van de volgende woorden?

TIP: Als je de werkwoorden combineert met een woord wat je als reeds kent, is het makkelijker om de zin te onthouden. Bijvoorbeeld:

'Cantar karaoke'

Je kent 'cantar' niet maar als ik zeg 'cantar karaoke' dan begrijp je wellicht dat 'cantar' zingen betekent.


Oefening 1:


EXTRA GRAMMATICA:


Zoals je hebt gezien, de werkwoorden kunnen eindigen op:


- AR zoals 'bailar'

- ER zoals 'aprender'

- IR zoals 'escribir'.


De werkwoorden hebben een stam (de hele werkwoord zonder -ar, -er of -ir) en de uitgang. Elke persoon heeft een andere uitgang. Hieronder een voorbeeld van regelmatig werkwoorden met uitgang -AR:Bijvoorbeeld:


¿Hablas español? Sí, hablo español muy bien

¿Tus padres hablan inglés? No, mis padres no hablan inglés.

¿Qué idiomas habláis en casa? Hablamos holandés y español.Alle werkwoorden die eindigen op -AR, gaan we op dezelfde manier vervoegen.


Oefening 2:Goed gedaan! ¡Muy bien! Je bent klaar met Les 2! Nu kan je een opmerking laten met je antwoord en ik zal je feedback geven. Daarna kan je naar Les 3!


Saludos,

Violeta van SpaansLeren.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page